
Tiramisu s pistacijom
Tiramisu s Tegla Maslacem od pistacija će garantirano biti vaš omiljen desert.
Sastojci
4 žumanjca
100g šećera u prahu
500g mascarpone sira
100g Tegla Maslaca od pistacija s morskom soli
200 ml vrhnja za šlag
2 pakovanja piškota
250 ml jake crne kave
kakao u prahu za posip
30 g nasjeckane pistacije za posip
Upustvo
- Razdvojite bjelanjke od žumanjaka . Žumanjke skuhajte na pari sa šećerom u prahu 10ak minuta dok se smjesa ne zgusne.
- U ohlađenu smjesu zatim dodati mascarpone, umućeni šlag i Tegla Maslac od pistacija i još malo sve zajedno umutiti mikserom.
- Piškote umočiti nakratko u kavu i redati u posudi red piškota, zatim premazati s pola kreme i ponoviti postupak.
- Na kraju pospite s kakaom u prahu i nasjeckanom pistacijom i ostavite u hladnjaku na najmanje 2 sata.