Recepti

Pistacij Kolačići

Pistaccio Kolaci
Pistacij Kolačići

Pistacij Kolačići

Sastojci

  • 140 g granuliranog šećera

  • 1 veliko žumanjce (bjelanjak sačuvajte ako želite valjati kolačiće u usitnjenim oraščićima)

  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

  • 156 g brašna

  • 33 g kakaa u prahu, prosijanog

  • ½ čajne žličice fine morske soli

  • Za nadjev od pistacije:
  • 43 g bijele čokolade, sjeckane

  • 48 g Tegla maslaca od pistacije

  • 4 g šećera u prahu, prosijanog

Upustvo

  • U velikoj zdjeli izmiješajte šećer, žumanjak, ekstrakt vanilije. Prosijte brašno, kakao i sol pa ih dodajte smjesi od šećera. Miješajte dok se tijesto ne spoji.
  • Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
  • U posudi otopite bijelu čokoladu. Maknite s vatre i dodajte maslac od pistacije, šećer u prahu, sol i vaniliju. Miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ohladite na sobnu temperaturu.
  • Zagrijte pećnicu na 180°C. Razvaljajte ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 5 mm. Koristeći željeni kalup, izrežite oblike iz tijesta.
  • Stavite izrezane oblike na obložen pleh i pecite 10-12 minuta, ili dok ne budu pečeni.
  • Ohlađene kolačiće napunite pripremljenim nadjevom od pistacije.
  • Ako ste sačuvali bjelanjak, možete umočiti rubove kolačića u bjelanjak, a zatim ih uvaljati u usitnjene pistacije.
  • Za intenzivnije okuse, ohladite kolačiće u hladnjaku prije posluživanja.