
Pistacij Kolačići
Sastojci
140 g granuliranog šećera
1 veliko žumanjce (bjelanjak sačuvajte ako želite valjati kolačiće u usitnjenim oraščićima)
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
156 g brašna
33 g kakaa u prahu, prosijanog
½ čajne žličice fine morske soli
- Za nadjev od pistacije:
43 g bijele čokolade, sjeckane
48 g Tegla maslaca od pistacije
4 g šećera u prahu, prosijanog
Upustvo
- U velikoj zdjeli izmiješajte šećer, žumanjak, ekstrakt vanilije. Prosijte brašno, kakao i sol pa ih dodajte smjesi od šećera. Miješajte dok se tijesto ne spoji.
- Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
- U posudi otopite bijelu čokoladu. Maknite s vatre i dodajte maslac od pistacije, šećer u prahu, sol i vaniliju. Miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ohladite na sobnu temperaturu.
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Razvaljajte ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 5 mm. Koristeći željeni kalup, izrežite oblike iz tijesta.
- Stavite izrezane oblike na obložen pleh i pecite 10-12 minuta, ili dok ne budu pečeni.
- Ohlađene kolačiće napunite pripremljenim nadjevom od pistacije.
- Ako ste sačuvali bjelanjak, možete umočiti rubove kolačića u bjelanjak, a zatim ih uvaljati u usitnjene pistacije.
- Za intenzivnije okuse, ohladite kolačiće u hladnjaku prije posluživanja.