Recepti

Linzeri

Linzeri
Linzeri

Linzeri

Sastojci

  • Tijesto:
  • 225 g neslanog maslaca, omekšalog

  • 100 g smeđeg šećera

  • 50 g granuliranog šećera

  • 2 velika jaja

  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

  • 100 g bademovog brašna

  • 380 g brašna

  • 1 čajna žličica praška za pecivo

  • ½ čajne žličice soli

  • Nadjev:
  • 50 g Tegla namaza od lješnjaka

Upustvo

  •  U velikoj zdjeli mikserom izmiješajte maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne postane kremasto.
  • Dodajte jaja jedno po jedno, pa vaniliju. Prosijte bademovo brašno, brašno, prašak za pecivo i sol, pa dodajte smjesi od maslaca i šećera. Miješajte dok se tijesto ne spoji.
  • Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
  • Razvaljajte ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 5 mm. Koristeći željeni kalup, izrežite oblike iz tijesta.
  • Stavite izrezane oblike na obložen pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10-12 minuta, ili dok ne porumene.
  • Na polovinu kolačića nanesite Tegla namaz, pa poklopite drugim polovicama.