Recepti

Bezglutenske Američke Palačinke s Maslacem od lješnjaka s kakaom

DSC_7487
Bezglutenske Američke Palačinke s Maslacem od lješnjaka s kakaom

Bezglutenske Američke Palačinke s Maslacem od lješnjaka s kakaom

Bezglutenske američke palačinke koje su bile hit na našem Adventskom štandu su premekane i jako jednostavne za napraviti. Recept je bez jaja, bez mlijeka i bez glutena pa je pogodan i za one s alergijama na hranu. Vjerujte nećete osjetiti razliku u okusu, šta više bit će vam omiljene.

Sastojci

  • 1 šolja bezglutenskog brašna

  • 1 žlica praška za pecivo

  • 1 šolja biljnog mlijeka (mi smo koristili sojino)

  • 3 žlice šećera

  • 1 žlica ulja

  • 1/2 žlice soli

Upustvo

  • Sve sastojke umutiti mikserom.
  • Na zagrijanu tavu staviti malu količinu smjese (mi smo koristili lopaticu za sladoled) i smanjiti na nisko-srednje jaku vatru.
  • Kada se krenu pojavljivati balonćići na drugoj strani, okrenuti palačinku i peći još par minuta.
  • Poslužiti s Maslacem od lješnjaka s kakaom uz svježe voće ili džem.