Recepti

Keksi s pistacijom

IMG_4456
Keksi s pistacijom

Keksi s pistacijom

Ako i vi kao mi obožavate pistaciju, onda je ovo pravi recept za vas! Tako su krckavi izvana i mekani iznutra, a još i s omiljenim okusom pistacije i čokolade! Jako se brzo pripremaju tako da ih morate isprobati!

Sastojci

  • 50 g maslaca

  • 50 g Tegla Maslaca od pistacija s morskom soli

  • 150g šećera

  • 3 žlice mlijeka po izboru

  • 180 g brašna (možete koristiti i bezglutensko brašno)

  • 70 g nasjeckanih pistacija

  • 70 g čokolade za kuhanje

  • vanilin šećer ili ekstrakt

  • 1/2 žličice soda bikarbone

  • 1/2 žličice praška za pecivo

Upustvo

  • Pomiješajte najprije istopljeni maslac, Tegla Maslac od pistacija s morskom soli i šećer u zdjeli. Zatim u smjesu dodajte mlijeko, prašak za pecivo, soda bikarbonu i ekstrakt vanilije.
  • Kada se stvorila homogena smjesa dodajte brašno, pa zatim polovinu smjese nasjeckanih pistacija i nasjeckane čokolade za kuhanje.
  • Formirajte kuglice veličine kuglice sladoleda. Kuglice zatim ostavite u zamrzivaču 20-30 minuta da se kuglice stegnu.
  • Tako ohlađene kuglice uvaljajte u preostalu smjesu pistacija i čokolade i pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Preporuka je da stavite 6-8 kuglica na jednu tepsiju da keksi imaju prostora da se rašire pri pečenju.