
Keksi s pistacijom
Ako i vi kao mi obožavate pistaciju, onda je ovo pravi recept za vas! Tako su krckavi izvana i mekani iznutra, a još i s omiljenim okusom pistacije i čokolade! Jako se brzo pripremaju tako da ih morate isprobati!
Sastojci
50 g maslaca
50 g Tegla Maslaca od pistacija s morskom soli
150g šećera
3 žlice mlijeka po izboru
180 g brašna (možete koristiti i bezglutensko brašno)
70 g nasjeckanih pistacija
70 g čokolade za kuhanje
vanilin šećer ili ekstrakt
1/2 žličice soda bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
Upustvo
- Pomiješajte najprije istopljeni maslac, Tegla Maslac od pistacija s morskom soli i šećer u zdjeli. Zatim u smjesu dodajte mlijeko, prašak za pecivo, soda bikarbonu i ekstrakt vanilije.
- Kada se stvorila homogena smjesa dodajte brašno, pa zatim polovinu smjese nasjeckanih pistacija i nasjeckane čokolade za kuhanje.
- Formirajte kuglice veličine kuglice sladoleda. Kuglice zatim ostavite u zamrzivaču 20-30 minuta da se kuglice stegnu.
- Tako ohlađene kuglice uvaljajte u preostalu smjesu pistacija i čokolade i pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Preporuka je da stavite 6-8 kuglica na jednu tepsiju da keksi imaju prostora da se rašire pri pečenju.