
Linzeri
Sastojci
- Tijesto:
225 g neslanog maslaca, omekšalog
100 g smeđeg šećera
50 g granuliranog šećera
2 velika jaja
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
100 g bademovog brašna
380 g brašna
1 čajna žličica praška za pecivo
½ čajne žličice soli
- Nadjev:
50 g Tegla namaza od lješnjaka
Upustvo
- U velikoj zdjeli mikserom izmiješajte maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne postane kremasto.
- Dodajte jaja jedno po jedno, pa vaniliju. Prosijte bademovo brašno, brašno, prašak za pecivo i sol, pa dodajte smjesi od maslaca i šećera. Miješajte dok se tijesto ne spoji.
- Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
- Razvaljajte ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 5 mm. Koristeći željeni kalup, izrežite oblike iz tijesta.
- Stavite izrezane oblike na obložen pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10-12 minuta, ili dok ne porumene.
- Na polovinu kolačića nanesite Tegla namaz, pa poklopite drugim polovicama.